Inhousedag SZW: aanmelden voor 13 februari 2009

Lijkt het je interessant een keer zelf aan de slag te gaan met actuele onderwerpen zoals bevordering van arbeidsparticipatie en bestrijding van armoede in Nederland? Dan is dit je kans! Op 5 maart 2009 vindt de inhousedag van SZW plaats voor economiestudenten.

Minister Donner verzorgt de aftrap van de dag. Daarna ga je in teams aan de slag met echte beleidscases over de complexe vraagstukken waar het ministerie van SZW zich dagelijks over buigt. Hoe help je met 100 miljoen euro zoveel mogelijk werkloze 45-plussers aan een baan? Of hoe zet je het beste 50 miljoen euro in om de situatie voor kinderen in arme gezinnen te verbeteren? Met jouw team krijg je een paar uur de tijd om voorstellen te maken. Hierbij kun je denken aan het afschaffen van oud beleid en/of het maken van nieuwe wetten. Je kunt beslissen dat subsidies geven de beste optie is, of juist het verlagen van belastingen. Welke taken geef je aan het Rijk en welke aan sociale partners, gemeenten of het UWV? Dat vraagt om analysevaardigheden en creativiteit.

Gedurende de dag krijg je de mogelijkheid om door het hele ministerie heen informatie te verzamelen en de verschillende ideeën uit je team te testen bij de medewerkers van SZW. Dat zijn economen, werkzaam bij verschillende beleidsdirecties of bij de speciale stafdirectie voor economisch en strategisch advies. Maar je ontmoet ook juristen, sociologen en bestuurskundigen, die zich bezighouden met vraagstukken die te maken hebben met werk en inkomen.
Aan het einde van de dag presenteer je het uiteindelijke advies aan een panel van directeuren.

De dag begint om 9.30 uur en eindigt om 17.00 uur met een borrel. Interesse? Meld je dan voor 13 februari 2009 aan: stuur je CV naar inhousedag@minszw.nl

Meer informatie over 'werken bij SZW'