Persbericht Ministerie van Economische Zaken Minister Van der Hoeven naar Moskou

Op 4 en 5 december a.s. zal minister Maria van der Hoeven van Economische Zaken een bezoek brengen aan Moskou. Het bezoek staat in het teken van het verder bevorderen van de goede economische relatie van Nederland met Rusland.

Ministerie van Economische Zaken
Persbericht

Minister Van der Hoeven naar Moskou

Op 4 en 5 december a.s. zal minister Maria van der Hoeven van Economische Zaken een bezoek brengen aan Moskou. Het bezoek staat in het teken van het verder bevorderen van de goede economische relatie van Nederland met Rusland. Dit gebeurt in het bijzonder door het houden van een plenaire bijeenkomst van de Russisch-Nederlandse Gemengde Economische Commissie (GEC). Ruslands eerste vice-premier Zubkov en minister Van der Hoeven zijn beiden co-voorzitter van de GEC. In de GEC gaat het om samenwerking op terreinen als energie, innovatie en transport.
Minister Van der Hoeven zal ook bilaterale besprekingen voeren met vice-premier Zubkov. Daarnaast zal zij in Moskou overleg voeren met de CEO van het Russische bedrijf Gazprom, Aleksej Miller en met enkele Russische ministers. Hierbij staat het verder verbeteren van goede economische relaties tussen beide landen centraal. Een belangrijk element daarin is de samenwerking op energiegebied, in het bijzonder in het licht van de ambitie van minister Van der Hoeven om Nederland tot de gasrotonde van Noordwest Europa te maken. Rusland is met Saoedi Arabië, Algerije en Kazachstan een prioriteitsland als het gaat om de voorzieningszekerheid op energiegebied.


Meer informatie
Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u terecht bij Postbus 51, telefoon 0800-8051, e-mail: ezinfo@postbus51.nl
Voor journalisten: Jan van Diepen, persvoorlichter, telefoon (070) 379 60 73, e-mail: J.S.vanDiepen@minez.nl