Minister bezoekt marechaussee op Schiphol

Minister Van Middelkoop bezocht gisteren het district Schiphol van de Koninklijke Marechaussee. Hij sprak met afgevaardigden en luisterde naar de geluiden van de werkvloer. Vooral het teveel aan openstaande vacatures had de aandacht van de minister.

Tijdens het bezoekt lunchte de minister op de G-pier, de vestigingsplaats van de brigade Vreemdelingenzaken. Hij sprak met afgevaardigden van vier van de vijf brigades die het district Schiphol telt: Grensbewaking, Politie & Beveiliging, Vreemdelingenzaken en Recherche & Informatie.

Van Middelkoop benadrukte dat Schiphol erg belangrijk is voor de economie, voor de samenleving en voor de nationale politiek. “Daar heeft de Marechaussee een groot aandeel in en mag daar best trots op zijn. Samen moeten we Schiphol ook vitaal houden. De marechaussee speelt hierin een grote rol”, vindt Van Middelkoop. Hij noemde de marechaussee een professionele organisatie die in de etalage van Schiphol moeilijk werk doet. De wijze waarop de KMar deze taken vervult, verdient volgen van Middelkoop respect en waardering.