Ontmoetingsdag ministerie van LNV over voedingsideeën

Ouders die op school gezond gaan koken, mensen die een sterk merk willen maken van regionaal geteelde biologische groenten, of instellingskoks die hun gasten weer ouderwets lekkere maaltijden willen serveren. Zomaar drie voorbeelden uit de ruim 150 ideeën die voor een positievere beleving van voedsel moeten gaan zorgen.

Op maandag 1 december organiseert het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) een 'Ontmoeting tussen LNV en 150 bijzondere initiatieven'. Het ministerie legt het oor te luisteren bij burgerinitiatieven uit de maatschappij, als inspiratie voor de voedselnota die komend voorjaar uitkomt.

De bijeenkomst heeft drie doelen:

  1. Mensen die op het gebied van voedsel een initiatief hebben genomen in contact brengen met organisaties die kunnen helpen het initiatief te realiseren.
  2. Initiatiefnemers onderling ervaringen laten uitwisselen.
  3. Verkennen welke verwachtingen er zijn over de rol van de overheid in het ondersteunen van initiatieven.

Blijkbaar voorziet de dag in een behoefte: het aantal aanmeldingen is zo hoog, dat er een wachtlijst is opgesteld. Ook van de kant van aanbieders van informatie is er veel animo: onder andere het Innovatienetwerk, Taskforce Multifunctionele landbouw, GreenWish, Slowfood en de Triodosbank leveren een bijdrage aan de middag.