Pps bij rijkshuisvesting. Gewoon doen!

De conferentie van dinsdag 28 oktober van de Rijksgebouwendienst is goed bezocht. Het thema was: Pps: ervaringen met rijkshuisvesting.

In de Malietoren in Den Haag bespraken de markt en klanten de resultaten met publiek-private samenwerking bij rijkshuisvesting. In een aantal workshops werd intensief nagedacht over de toekomst van deze aanbestedingsvorm.

Directeur-generaal Peter Jägers was in zijn openingsspeech heel helder over de toekomst van bij rijkshuisvesting: de grote projecten van de Rijksgebouwendienst worden in beginsel via op de markt gebracht. De markt toonde zich blij met het aantal projecten dat de Rijksgebouwendienst via pps in de markt zet, maar hield wel een vurig pleidooi voor een betere ontwerpvergoeding. Alleen door die vergoeding te verhogen kunnen nieuwe partijen gemotiveerd worden om in het relatief nieuwe pps te investeren.

Uit de samenvatting van de dag bleek dat er voor alle betrokkenen (markt, architecten, overheden) nog veel uitdagingen zijn om pps te optimaliseren. Het succes van pps door de Rijksgebouwendienst werd door plaatsvervangend directeur van de directie PPS&I Sigrid Pikker kernachtig samengevat: “Gewoon doen.” Met dit in hun hoofd keerden alle deelnemers na een inspannende dag huiswaarts. Van deze conferentie wordt een napublicatie gemaakt. Wilt u op de verzendlijst komen voor deze napublicatie, stuurt u dan een e-mail met uw NAWgegevens naar pps-kennismanagement@minvrom.nl.