Voorlichtingsbijeenkomsten over experiment vmbo-mbo2

Op 15, 16, en 18 december organiseert het ministerie van Onderwijs in samenwerking met het ministerie van Landbouw zes voorlichtingsbijeenkomsten over het vmbo-mbo2 experiment (VM2-experiment).

De bijeenkomsten zijn in hele land voor scholen die interesse hebben in deelname aan het VM2 experiment. Leerlingen wordt in het experiment de mogelijkheid geboden om verder te leren in hun vertrouwde omgeving. Dat gebeurt door het integreren van de bovenbouw van de vmbo-basisberoepsgerichte leerweg met een opleiding mbo-niveau 2. Leerlingen krijgen zo in een vertrouwde omgeving, volgens een vaste aanpak, les van leraren die ze al kennen. Doel van het experiment is om schooluitval te voorkomen.

Voorlichtingsbijeenkomsten
De regeling van het experiment vmbo-mbo2 (leergang VM2) is voor het tweede cohort, dat start per 1 augustus 2009, aangepast. Scholen kunnen na inwerkingtreden van de regeling tot en met 16 januari 2009 een aanvraag indienen. Aan het tweede cohort kunnen circa 3500 leerlingen deelnemen. Meer informatie over de voorlichtingsbijeenkomsten en een aanmeldformulier is via onderstaande link te vinden.

Voor vragen over het indienen van een aanvraag kunt u ook terecht bij de Helpdesk VM2.
Mailen kan naar: vm2@minlnv.nl.
Telefonisch kunt u terecht bij: 0800-789 0 789

Aanmeldprocedure
De wijziging van de regeling ligt nu bij de Eerste en Tweede Kamer. Indien de Eerste en Tweede Kamer instemmen, kan de wijziging inwerking treden. Vanaf de datum van inwerkingtreden van de regeling kunnen aanvragen worden ingediend bij: Dienst Regelingen , T.a.v. Regeling VM2, Postbus 19530, 2500 CM Den Haag. Het aanvraagformulier voor het tweede cohort vindt u op de eerder genoemde website. U kunt alleen gebruik maken van dit aanvraagformulier.