Wallage voorzitter RvT Fonds voor Cultuurparticipatie

Jacques Wallage, op dit moment burgemeester van Groningen, is benoemd tot voorzitter van de Raad van Toezicht van het Fonds voor Cultuurparticipatie.

De benoeming gaat in per 1 januari 2009. 'Met de heer Wallage haalt het Fonds een zeer ervaren bestuurder in huis met een brede culturele belangstelling. Een aanwinst voor de cultuursector', aldus minister Plasterk.

In Kunst van Leven, hoofdlijnen cultuurbeleid, heeft minister Plasterk dit fonds een belangrijke rol toegekend in de uitvoering van het 10-puntenplan cultuurparticipatie. De overige leden van de Raad van Toezicht worden de komende periode geworven.

Het Fonds voor Cultuurparticipatie wil zoveel mogelijk mensen te beginnen met jongeren, actief in aanraking brengen met kunst en cultuur. Inhoudelijke pijlers van het fonds zijn amateurkunst, cultuureducatie en volkscultuur. In de loop van 2009 betrekt het fonds definitieve huisvesting in Utrecht. Tot die tijd is het fonds te vinden aan de Lange Voorhout 9 -13 in Den Haag.

Jaarlijks heeft het Fonds voor Cultuurparticipatie circa 25 miljoen euro ter beschikking. Dit bedrag loopt op tot 31 miljoen euro vanaf 2010.