VPT-Beurs

Wat zou het mooi zijn: een samenleving zonder agressie en geweld tegen buschauffeurs, agenten en andere werknemers met een publieke taak. Stel dat het zou kunnen? Wat kunnen we er dan nu aan doen om dat te bereiken? Welke stappen moeten genomen worden? Welke goede stappen zijn er al genomen? Laat u inspireren door de praktijk en wissel kennis uit. Houdt u zich bezig met het aanpakken van agressie en geweld en werkt u voor een organisatie met een publieke taak? Kom dan op 11 december 2008 naar deze interactieve beurs in Amersfoort.

Op de beursvloer presenteren organisaties uit verschillende sectoren effectieve aanpakken en praktijkervaringen. Ambulancezorg Nederland laat bijvoorbeeld hun lespakket zien, A&O Fonds Gemeenten demonstreert hun registratiesysteem voor gemeenten, de RET vertelt over het OV-verbod en zo zijn veel organisaties aanwezig met praktijkvoorbeelden die ook voor uw organisatie interessant kunnen zijn. Ook vertellen het Openbaar Ministerie en de politie over de mogelijkheden van het doen van aangifte en het proces dat daarop volgt.

Waar?
De beurs vindt plaats in de Rijtuigenloods in Amersfoort (direct achter Amersfoort CS) en is vrij toegankelijk voor organisaties met een publieke taak tussen 10.00 – 17.00 uur.

Meld u nu aan!

Weet u iemand voor wie deze beurs ook interessant is, stuur onderstaande aankondiging door!

Het programma Veilige Publieke Taak van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties organiseert deze beurs. Doel van het programma is om te komen tot een situatie waarin werknemers met een publieke taak hun werk veilig en respectvol moeten kunnen uitoefenen. De hoofdlijnen van het programma zijn het voorkomen van agressie en geweld, het aanpakken van de daders en het ondersteunen van werkgevers bij het ontwikkelen en uitvoeren van hun veiligheidsbeleid.