Topmanagers rijksoverheid worden ambassadeur voor etnische diversiteit

Een groep (top)managers bij de rijksoverheid gaat zich een jaar lang als ambassadeur inzetten voor meer diversiteit in het personeelsbestand. Zij doen dit in duo’s, samen met collega’s die een biculturele achtergrond hebben. Minister Ter Horst lanceerde dit Ambassadeursnetwerk Diversiteit Rijk tijdens de conferentie ‘Diversiteit? Gewoon doen!’ op donderdag 13 november 2008 in het Kurhaus te Scheveningen.

Doelstelling van het ambassadeursnetwerk is een zichtbare impuls te geven aan de diversiteit bij de ministeries. De nadruk ligt daarbij op de etnische diversiteit. Daar is namelijk de afstand tot de streefcijfers voor diversiteit het grootst. In 2011 moet het aantal allochtone rijksambtenaren zijn verdubbeld ten opzichte van 2007, toen het aandeel 10 procent bedroeg.

De ambassadeurs doen mee voor de duur van een jaar. In deze periode voeren zij in hun organisatie minimaal twee concrete acties uit, die nieuw zijn voor hun onderdeel en een meetbaar resultaat hebben. Tevens zullen zij zich gezamenlijk inspannen om diversiteit op de (inter)departementale agenda’s te houden.