Techniekdagen op vliegbasis Woensdrecht

Alweer voor een derde keer zet vliegbasis Woensdrecht haar deuren open voor de Techniekdagen. VMBO- en MBO-leerlingen maken daar op donderdag 30 en vrijdag 31 oktober kennis met verschillende technische functies binnen de Koninklijke Luchtmacht.

  • Op donderdag zijn VMBO-leerlingen met de opleidingsrichting Techniek uitgenodigd
  • Op vrijdag wordt de voorlichting toegespitst op MBO-leerlingen die studeren in de sector Techniek
  • Op beide dagen krijgen de bezoekers een demonstratie op het Brandweer Oefen- en Trainingscentrum (BOTC) en een vliegdemonstratie van de F-16 Solo Display

Bezoekers kunnen zich oriënteren op de vele technische vakrichtingen bij de luchtmacht. Technische specialisten geven hierbij toelichting. Beroepenvoorlichters verstrekken informatie over opleidingsmogelijkheden en het huidige vacatureaanbod contracten binnen de luchtmacht.

Op deze basis zijn vrijwel alle technische facetten van de luchtmacht aanwezig, evenals de opleidingstrajecten voor de bijbehorende functies.

De Koninklijke Luchtmacht is een organisatie waarbinnen hoogwaardige en gespecialiseerde techniek een prominente rol speelt. Zij is dan ook voordurend op zoek naar mensen die het een uitdaging vinden om een baan in die richting te combineren met het militaire beroep. Meer informatie over werken bij de luchtmacht is te vinden op www.werkenbijdeluchtmacht.nl.