Minister Verburg werkt mee op natuurwerkdag

Minister Verburg van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) is zaterdag 1 november een van de vrijwilligers die aan de slag gaat op de landelijke Natuurwerkdag. In het hele land trekken die dag duizenden vrijwilligers de natuur in om onder professionele begeleiding wilgen te knotten, hagen te snoeien, bomen en struiken aan te planten en ander onderhoudswerk te verrichten.

Minister Verburg gaat aan het werk op Landgoed Linschoten. Het historische landgoed in het Groene Hart is een van de ruim 300 locaties waar de Natuurwerkdag plaatsvindt. De minister geeft het startsein voor de werkzaamheden die zijn gericht op het herstel van oude cultuurhistorische elementen in het parkbos van het Huis te Linschoten. Vervolgens helpt de minister mee bij het dunnen van een bosperceel en het afzetten van een oud essenhakhoutperceel.

De landelijke Natuurwerkdag wordt voor de achtste keer gehouden. Vorig jaar deden in het hele land 11.000 vrijwilligers mee. De 'grote opknapbeurt' van het Nederlandse landschap wordt georganiseerd door Landschapsbeheer Nederland in samenwerking met Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, IVN Vereniging voor natuur- en milieueducatie, Nederlandse Jeugdbond voor Natuurstudie (NJN), ANWB Vrijbuitens, Jeugdbond voor Natuur - en Milieustudie (JNM), Vobula, Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging (KNNV) en Scouting Nederland.