Van Vollenhoven bezoekt vliegbasis Volkel

Professor mr. Pieter van Vollenhoven bracht vandaag een bezoek aan vliegbasis Volkel. Hij deed dit vanuit zijn functie als voorzitter van de Onderzoeksraad Voor Veiligheid (OVV). Tijdens het bezoek sprak Van Vollenhoven over de veiligheidsaspecten die bij het vliegen een rol spelen.

Ook maakte hij samen met de commandant van vliegbasis Volkel, kolonel Wido van de Mast, een vlucht met een F-16. Doel hiervan was om de besproken veiligheidsaspecten vanuit het perspectief van de vlieger te bekijken. “Het was een bijzonder enerverende vlucht”, aldus Van Vollenhoven na terugkomst op de vliegbasis.

De voorzitter van de OVV kreeg door het bezoek een goed beeld van de veiligheidsaspecten bij het vliegen. Ook sprak Van Vollenhoven zijn waardering uit voor zowel het vliegend als het grondpersoneel.

Sinds de oprichting van de OVV in februari 2005 is Defensie één van de sectoren waarbinnen de raad onderzoek kan doen naar voorvallen. De OVV beoogt niet alleen de feitelijke oorzaak van een voorval op te sporen, maar wil vooral structurele veiligheidstekorten achterhalen met als doel de veiligheid te vergroten.