Rapportage 'Veiligheid Begint Bij Voorkomen' naar Tweede Kamer

Het kabinet ligt goed op schema met de verbetering van de veiligheid. Tal van maatregelen dragen bij aan de doelstelling om criminaliteit, overlast en verloedering in 2010 met een kwart terug te dringen ten opzichte van 2002.

De ministerraad heeft op voorstel van de ministers Hirsch Ballin en Ter Horst van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties ingestemd met toezending van eerste voortgangsrapportage Veiligheid Begint Bij Voorkomen aan de Tweede Kamer.

Het kabinet zet sterk in op de verbetering van de veiligheid. De eerste metingen geven een positief beeld: Nederland wordt veiliger. Het aantal slachtoffers van gewelds- en vermogensdelicten neemt al enkele jaren af. Ook voelen de meeste mensen zich veiliger. De meest voorkomende criminaliteit bij het bedrijfsleven is eveneens gedaald. Wel laten de cijfers zien dat op bepaalde vlakken de daling het afgelopen jaar minder sterk is dan de jaren daarvoor. Dat maakt duidelijk dat er blijvend aandacht moet zijn voor het terugdringen van de criminaliteit.