Benoeming procureur-generaal

De ministerraad heeft er op voorstel van minister Hirsch Ballin van Justitie mee ingestemd om de heer mr. M.C.W.M. (Marc) van Nimwegen (50) voor te dragen voor benoeming tot procureur-generaal, lid van het college van procureurs-generaal. De heer Van Nimwegen volgt de heer Bolhaar op, die wordt benoemd tot hoofdofficier van justitie in Amsterdam.

De heer Van Nimwegen studeerde Nederlands recht aan de Katholieke Universiteit Brabant (afgerond 1984). Na vervulling van zijn militaire dienstplicht was hij beleidsmedewerker bij het parket van de procureur-generaal in Arnhem en kabinetschef van de hoofdofficier in Breda.

In 1992 werd Van Nimwegen benoemd tot officier van justitie in Dordrecht om in 1995 landelijk fraude-officier te worden bij het Bureau Intensivering Fraudebestrijding in Arnhem. In 1997 werd hij benoemd tot officier van justitie in Den Bosch (vanaf 1998 officier eerste klasse).

Na in 2004 te zijn benoemd tot plaatsvervangend hoofdofficier van justitie in Utrecht, is Van Nimwegen in juni 2006 benoemd tot hoofdofficier van justitie in Utrecht.