Heemskerk ondersteunt Europese prijsvraag vermindering regeldruk

'Deze prijsvraag laat zien dat de Europese Unie werk wil maken van vermindering van de regeldruk,' zegt de staatssecretaris.

De Europese Commissie neemt de beste ideeën voor verlaging van de administratieve lasten op in een actieplan. 'Dat Europa ook werk maakt van de regeldruk is van belang voor Nederlandse bedrijven die met Europese regelgeving hebben te maken,' aldus Heemskerk.

Red Tape Reduction Award

Eind september heeft de 'Stoiber Group', een commissie die de Europese Commissie over regeldruk adviseert, de prijsvraag uitgeschreven. Zowel bedrijven als particulieren kunnen voor 'Best Idea for Red Tape Reduction Award' op een speciale website creatieve en praktische ideeën kwijt om administratieve lasten door Europese wetgeving terug te dringen.

De inzendingen worden beoordeeld op originaliteit, uitvoerbaarheid en de toepasbaarheid in de 27 lidstaten. De winnaar wordt op 13 mei 2009 bekend gemaakt tijdens de 'European Enterprise Awards' in Praag.

Net als Nederland wil ook de Europese Commissie administratieve lasten verminderen. De doelstelling voor 2012 is 25 procent minder regeldruk.