100.000 euro voor microfinancieringsnetwerk in Eindhoven

Staatssecretaris Heemskerk heeft dinsdag 14 oktober 2008 in Eindhoven de aftrap verricht voor een proef met het verstrekken van microfinanciering door ondernemersnetwerk Motivity. Als ondersteuning om de proef op te zetten, ontvangt Motivity 100.000 euro van het ministerie van Economische Zaken.

Motivity kreeg het bedrag overhandigd door Heemskerk bij de eerste cliënt van het ondernemersnetwerk: Studio Papas, een ontwerpstudio die zich richt op kidsdesign. Deze onderneming is onlangs gestart en heeft coaching en financiering nodig om verder te kunnen groeien. "Voor sommige bedrijven zijn juist dit soort kredieten essentieel om van kleine starter tot een groeiend bedrijf te komen," aldus staatssecretaris Heemskerk.

De overhandiging van het bedrag door Heemskerk is het startsein voor een proef met microkredieten in regio Eindhoven, Den Bosch en Oss. Door initiatieven zoals Motivity te ondersteunen, wil het ministerie van Economische Zaken schaalvergroting realiseren en nieuwe initiatieven uittesten. Uiteindelijk moet dit leiden tot een landelijk netwerk van microfinancieringsinitiatieven. Startende ondernemers kunnen hier aankloppen voor advies en ondersteuning bij het aanvragen van een microkrediet.

Heemskerk bezocht in Eindhoven ook enkele ICT-projecten die worden ondersteund door het ministerie van Economische Zaken.