Antwoorden op kamervragen van Vietsch en Koopmans over het stopzetten van de bouw van een ziekenhuis te Sittard

De Voorzitter van de Tweede Kamer
der Staten-Generaal
Postbus 20018
2500 EA DEN HAAG

CZ-K-U 2878045

13 oktober 2008

Hierbij zend ik u de antwoorden op de vragen van de Kamerleden Vietsch en Koopmans (beiden CDA) over het stopzetten van de bouw van een ziekenhuis te Sittard (2070829230).
De Minister van Volksgezondheid,
Welzijn en Sport,

dr. A. Klink

Antwoorden op kamervragen van de Kamerleden Vietsch en Koopmans over het stopzetten van de bouw van een ziekenhuis te Sittard. (2070829230)

1
Bent u op de hoogte dat de bouw van een ziekenhuis te Sittard is stopgezet door de bouwcombinatie Medical Park Sittard, omdat het ziekenhuis Orbis problemen heeft met de toegezegde financiering? 1)

1
Ja.

2
Wat betekenen deze financiële problemen voor de continuïteit van zorg en het voortbestaan van het ziekenhuis?

3
Hangen deze problemen samen met de wijziging van het bouwregiem in de gezondheidszorg? Zo ja, op welke wijze worden deze problemen op korte termijn opgelost? Zo neen, wat is dan de oorzaak en welke oplossing is daarvoor aanwezig?

2/3
Sprake was van een verschil van mening tussen ziekenhuis en banken over de overeengekomen financiering. Inmiddels is er een akkoord bereikt tussen banken en ziekenhuis waardoor de financiering van de nieuwbouw (voorlopig) gegarandeerd is. Van een relatie met de wijziging van het bouwregiem was geen sprake, die wijziging was al bekend op het moment dat de oorspronkelijke afspraken over de financiering gemaakt werden.

1) De Limburger, 6 september 2008