Rouvoet schenkt jarige Jantje Beton tegoedbon van 100.000 euro

Minster Rouvoet schenkt de 40-jarige Jantje Beton een tegoedbon voor een goed voorstel dat het spelen bevordert. De tegoedbon is 100.000 euro waard.

Jantje Beton zet zich al 40 jaar in voor kinderen en hun recht op spelen. Rouvoet ziet dat Jantje Beton nog altijd hard nodig is: 'We moeten zorgen dat we de omgeving, de ruimte om ons heen, zó inrichten dat kinderen vrij kunnen spelen en dat ook ouders graag buiten zijn.'

Spelen om het spelen

'Kinderen hebben de ruimte en de vrijheid nodig om zonder toezicht buiten te zijn. Om hun grenzen te verkennen, van elkaar te leren en op onderzoek uit te gaan. Dat ligt ook ten grondslag aan mijn beleid. Kinderen moeten goed en veilig kunnen opgroeien. Het geeft je een solide basis voor de rest van het leven en bovenal veel plezier. Jantje Beton pleit voor het spelen om het spelen. Dat is belangrijk, voor alle kinderen.'

Goed voorstel

Rouvoet heeft 100.000 euro gereserveerd voor het bevorderen van spelen om het spelen en een goede vrijetijdsbesteding voor de oudere jeugd. Om kennis te bundelen, goede voorbeelden verder te ontwikkelen en deze voor gemeenten, professionals en vrijwilligers beschikbaar te stellen. Als Jantje Beton een goed voorstel indient, wisselt Rouvoet de tegoedbon om voor het gereserveerde bedrag.

Minister Rouvoet was helaas verhinderd bij de overhandiging van de tegoedbon. Staatssecretaris Van Bijsterveldt van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) heeft in zijn plaats de bon uitgereikt aan Froukje Hajer, programmamanager van Jantje Beton.