Minister verburg zet stagiaires in het groen aan het werk

Minister Gerda Verburg van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) geeft op maandag 6 oktober scholieren een natuuropdracht in het kader van hun maatschappelijke stage.

Minister Verburg ontmoet de scholieren in boswachterij Almeerderhout, stadslandgoed De Kemphaan in Almere. De jongeren zitten in klas 4 VWO van de Helen Parkhurst Daltonschool in Almere. Zij doen mee aan de pilot 'maatschappelijke stages in het groen'. Deze pilot is een voorstel van de Groene Coalitie, die bestaat uit IVN, Landschapsbeheer Nederland, Geldersch Landschap, Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer. De Groene Coalitie heeft in 2007 afgesproken om een goed concept voor het aanbieden van maatschappelijke stages te ontwikkelen dat aansluit bij de vraag van leerlingen en scholen. Minister Verburg heeft 400.000 € voor de pilot beschikbaar gesteld.

De Groene Coalitie wil vanaf 2011 3600 groene maatschappelijke stageplaatsen aanbieden aan leerlingen in het voortgezet onderwijs. Elk van de coalitiegenoten trekt één pilotlocatie. Staatsbosbeheer doet dat op de locatie Almere. De leerlingen vormen een vrijwilligersgroep en krijgen een opdracht die bij hen past. Nadat ze hier ongeveer één week aan gewerkt hebben, presenteren ze de uitkomsten.