Defensie topsportcontract voor judoka Elisabeth Willeboordse

Judoka Elisabeth Willeboordse (30) tekende op 2 oktober een contract bij Defensie. Zij deed dit in aanwezigheid van de staatssecretaris van Defensie Jack de Vries en commandant der zeestrijdkrachten, luitenant-generaal der mariniers Rob Zuiderwijk. Willeboordse treedt in dienst bij de Koninklijke Marine. Ze gaat in militaire opleiding bij het Koninklijk Instituut voor de Marine in Den Helder.

Elisabeth Willeboordse, in Peking goed voor de bronzen medaille in de klasse tot 63 kg, hoort nu bij de Defensie Topsport Selectie (DTS). Met de komst van de judoka bestaat de DTS nu uit negentien topsporters. Na haar militaire opleiding wordt zij geplaatst op de Van Ghent Kazerne in Rotterdam.

Naast haar werkzaamheden voor Defensie krijgt de judoka de gelegenheid topsport te combineren met haar medicijnenstudie. Na deze studie gaat zij als militaire arts bij de Marine werken. Willeboordse is enthousiast over de toekomst: “Na mijn topsport carrière en studie wil ik medische hulp verlenen in het buitenland. Defensie biedt mij de kans om in de toekomst hulp te bieden aan militairen die zich inzetten voor vrede en veiligheid in de wereld”.

DTS stelt Nederlandse topsporters in de gelegenheid om zowel een sportieve als een maatschappelijke carrière op te bouwen. Als lid van de Defensie Topsport Selectie vervult de sporter een militaire functie bij de krijgsmacht en krijgt hij of zij daarnaast voldoende gelegenheid om sport op topniveau te beoefenen.