AO kapitaallasten

De Voorzitter van de Tweede Kamer
der Staten-Generaal
Postbus 20018
2500 EA DEN HAAG

CZ/TSZ/2882254

1 oktober 2008

Bij brief van 29 september heeft de griffier van de vaste commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport mij verzocht te bevorderen dat de persconferentie die de commissie Havermans voornemens was te houden bij gelegenheid van het uitbrengen van het advies over nadeelcompensatie, tot nader order wordt uitgesteld.

Bij deze informeer ik u over het feit dat de commissie mij op 30 september 2008, dus conform afspraak vóór 1 oktober, haar rapport heeft aangeboden. Met de voorzitter van de commissie Havermans heb ik afgesproken dat de commissie op een later moment beschikbaar zal zijn voor openbare toelichting op het rapport.

In dezelfde brief meldt de griffier dat de vaste commissie ingestemd heeft met mijn verzoek om het AO over kapitaallasten uit te stellen. Dat geeft mij enerzijds de gelegenheid om een beleidsstandpunt op het rapport van de commissie Havermans te formuleren. Anderzijds biedt het de ruimte om, desgewenst, een technische briefing ten behoeve van de vaste commissie te organiseren. Graag verneem ik van u of u van deze mogelijkheid gebruik wenst te maken.

De Minister van Volksgezondheid,
Welzijn en Sport,

dr. A. Klink