4,8 miljoen voor maatschappelijke ict-projecten

Vandaag heeft het actieprogramma Maatschappelijke Sectoren & ICT bekend gemaakt wie de winnaars zijn van hun zevende prijsvraag. De winnaars houden zich bezig met ict-toepassingen op het gebied van zorg, veiligheid en onderwijs. Het bedrag dat het kabinet hiervoor beschikbaar stelt bedraagt 4,8 miljoen euro.

Een van de winnende projecten is 'Birth', een serious game waarmee verloskundetrainingen mogelijk zijn. Andere winnende projecten richten zich op het breder toepassen van digitaal lesmateriaal, incidenten rondom medicatie en trainingen voor betere afstemming tussen bedrijfshulpverleners en professionele hulpdiensten. De prijzen worden op 19 november 2008 overhandigd aan de winnaars.

Volgens staatssecretaris Heemskerk is het belangrijk dat innovatieve ict-toepassingen de kans krijgen om te groeien. "Juist vernieuwende technieken kunnen ervoor zorgen dat maatschappelijke problemen op een verrassende manier kunnen worden opgelost. De ideeën beginnen echter vaak klein en verdienen de kans om van groot maatschappelijk belang te worden."

Maatschappelijke Sectoren & ICT is een actieprogramma dat bijdraagt aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken met behulp van ict. Door het uitschrijven van prijsvragen krijgen innovatieve projecten de kans krijgen hun ict-toepassingen breder in de maatschappij in te zetten.

Meer informatie over het Actieprogramma Maatschappelijke Sectoren & ICT is te vinden op http://www.m-ict.nl/.