Alderstafel adviseert over toekomst Schiphol tot 2020

Ministers Camiel Eurlings (Verkeer en Waterstaat) heeft vandaag mede namens minister Cramer (VROM) het ‘Aldersadvies’ over de toekomst van Schiphol en de regio tot 2020 in ontvangst genomen. In het advies geven de partijen in het Aldersoverleg aan hoe een balans gevonden kan worden tussen de ontwikkeling van Schiphol en de duurzame bescherming en ontwikkeling van de omgeving op de middellange termijn.

Het Aldersoverleg met hierin Schiphol, Luchtverkeersleiding Nederland, KLM, regionale bestuurders en een delegatie van bewonersvertegenwoordigers is in december 2006 opgericht met als doel ontwikkelingen voor de luchtvaart op Schiphol, de hinderbeperking en de kwaliteit van de omgeving gezamenlijk uit te werken. In 2007 heeft de Alderstafel, onder leiding van de heer Hans Alders, al een advies uitgebracht over de ontwikkeling van Schiphol en de regio tot 2010. Dit advies is door het kabinet en de Tweede Kamer overgenomen.

Minister Eurlings is zeer verheugd dat partijen met zulke uiteenlopende belangen tot een gezamenlijk advies kunnen komen. Hij gaf alle lof aan de delegaties van de Alderstafel, zowel bestuurders, bewoners en de luchtvaartpartijen op Schiphol. Het kabinet zal het advies bestuderen en met een uitgewerkte reactie komen.

Hieronder vindt u het advies voor de middellange termijn en het persbericht van de Alderstafel.