Aanbieding actieplan 'Kies kleur in groen' aan minister Verburg

Groen onderwijs wil meer culturele diversiteit in de scholen

Op maandag 6 oktober neemt minister Gerda Verburg van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) het Actieplan 'Kies Kleur in Groen' in ontvangst. Het actieplan wordt aangeboden door Clemens Cornielje, voorzitter van de AOC Raad. De AOC Raad is de brancheorganisatie van alle AOC's (Agrarisch Opleidings Centrum), die opleidingen vmbo-groen, mbo-groen en cursussen voor volwassenen aanbieden. Het groene onderwijs is toegankelijk voor iedereen en wil graag een afspiegeling zijn van onze multiculturele samenleving. Groene scholen zijn nu vaak 'witte' scholen en daarmee doen we onze deelnemers en de internationale arbeidsmarkt tekort. Goede interculturele competenties worden steeds belangrijker.

'Kies Kleur in Groen' is het gemeenschappelijk actieplan van het groene onderwijs en richt zich op de versterking van culturele diversiteit binnen het onderwijs. Binnen het actieplan zijn vijf gezamenlijke ambities geformuleerd waaraan de komende jaren wordt gewerkt. Het gaat daarbij om de integrale inpassing van culturele diversiteit in het strategisch beleid, aansluiting van het onderwijs bij de ontwikkelingen in de internationale groene arbeidsmarkt, versterking van de toegankelijkheid voor deelnemers met verschillende culturele achtergronden, het bieden van een open en veilige leeromgeving voor deelnemers vanuit verschillende culturele doelgroepen en het actief uitdragen van groene thema's.

Vertegenwoordigers van de media zijn van harte welkom de aanbieding van het actieplan 'Kies Kleur in Groen' bij te wonen van 16.00 tot 17.00 uur op Stadslandgoed De Kemphaan in Almere.

De aanbieding maakt deel uit van de manifestatie 'Kies Kleur in Groen', bestaande uit workshops en ontmoeting tussen onderwijs, bedrijfsleven en diverse (multi)culturele organisaties. Er zijn al diverse initiatieven op het gebied van culturele diversiteit. Tijdens de workshops verhalen de groene onderwijsinstellingen over hun ervaringen tot nu toe. Uiteraard bent u ook van harte welkom bij het gehele programma.

Meer informatie over de manifestatie en het actieplan 'Kies Kleur in Groen' is te vinden op de website van de AOC Raad.