Rijksauditdienst een feit

Per woensdag 1 oktober is de Rijksauditdienst een feit. Daarin worden de krachten gebundeld van de voormalige departementale auditdiensten van BZK, Financiën, VROM en VWS, de EDP AUDIT POOL en de afdeling Auditbeleid van de directie Coördinatie Auditbeleid Departementen.

Dit biedt de mogelijkheid slagvaardig om te gaan met de ontwikkelingen binnen de rijksoverheid en het vakgebied van overheidsauditing. Klanten worden beter bediend en medewerkers wordt een aantrekkelijke werkomgeving geboden. Door de bundeling van expertises ontstaat een dienst met een vooraanstaande positie op het gebied van overheidsauditing. De Samenwerkende Auditdiensten Noord-Nederland volgen per 1 januari 2009.
De (plv) secretarissen-generaal van de betrokken departementen hebben dinsdag 30 september de basisafspraken daarover ondertekend. Met de Rijksauditdienst is één van de speerpunten van het programma Vernieuwing Rijksdienst gerealiseerd. Dion Kotteman is de eerste directeur van de RAD.

In het programma Vernieuwing Rijksdienst wordt het streven naar een hoogwaardige, onafhankelijke en klantgerichte auditfunctie voor de rijksdienst uitgesproken. Deze dienst geeft gestalte aan de toenemende behoefte aan samenwerking tussen departementen op zowel beleidsmatig terrein als in de bedrijfsvoering van de audit functie. Met de Rijksauditdienst wordt een stevig begin gemaakt met de verwezenlijking van de ambitie om een nieuwe standaard te zetten voor audits en adviezen binnen de Rijksoverheid. Het is de bedoeling dat later ook andere departementale auditdiensten zich bij de Rijksauditdienst aansluiten. Bij de Rijksauditdienst komen ruim 300 medewerkers te werken.