800 extra conciërges in het basisonderwijs

Staatssecretaris Dijksma stelt in totaal 30 miljoen euro structureel beschikbaar voor 2500 extra conciërges op de basisschool. Dat betekent dat alle scholen die hebben aangegeven een conciërge nodig te hebben, en aan de voorwaarden voldoen, geld ontvangen voor een conciërge.

Dijksma: “Het is mooi dat zoveel scholen nu een vaste conciërge kunnen aanstellen”. Deze zomer hoorden al 1700 scholen dat zij een conciërge in vaste dienst kunnen aanstellen. Vandaag ontvangen nog eens 800 scholen een brief dat ook zij dit jaar een conciërge in dienst kunnen nemen. Dat brengt het totaal aantal extra conciërges op 2500. Al deze scholen ontvangen nog dit jaar de eerste loonkostensubsidie. Het structureel beschikbare geld maakt deel uit van een breder pakket afspraken tussen de overheid en werkgevers- en werknemersorganisaties in het onderwijs.

Conciërges nemen schoolleiders en leraren veel werk uit handen, zodat zij zich optimaal kunnen richten op hun kerntaak: het lesgeven. Dit komt ten goede aan de schoolprestaties van kinderen en draagt bij aan de veiligheid in en om de school.