2 miljoen voor internationale projecten beroepsonderwijs

Ook dit najaar kunnen mbo- en hbo-instellingen projectvoorstellen indienen ter bevordering van de internationalisering binnen het beroepsonderwijs.

Voor het Programma Internationalisering Beroepsonderwijs (PIB) is circa euro 2 miljoen beschikbaar.

Het PIB is in het leven geroepen door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en het ministerie van Economische Zaken in samenwerking met MBO- en HBO-raad en MKB-Nederland. Doel van het programma is om studenten én docenten van mbo- en hbo-instellingen kwalitatief en kwantitatief meer internationale bagage te geven door concrete internationale ervaring.

Onderwijsinstellingen kunnen een projectvoorstel indienen. Binnen de filosofie van het PIB verdient het de voorkeur dat onderwijs en bedrijfsleven samen optrekken bij het formuleren van een projectvoorstel en bij het uitvoeren van het gezamenlijke project. Per jaar vinden twee beoordelingsrondes plaats. Maximaal beschikbaar budget per ronde is in principe 800.000 euro. Per aanvraag is 50.000 tot 75.000 euro per onderwijsinstelling beschikbaar, waarbij sprake dient te zijn van 100 procent cofinanciering.

Projecten in landen waarmee Nederlandse bedrijven goed zaken kunnen doen, hebben de voorkeur binnen het programma. Dat zijn met name Europese landen en economieën die in opkomst zijn. Maar ook projecten in andere landen komen voor financiële ondersteuning in aanmerking, als bedrijven daar gunstige samenwerkingsmogelijkheden zien. Projectvoorstellen kunnen vóór 31 oktober 2008 worden ingediend.