Minister Bos opent schooljaar Zadkine in Rotterdam: ‘Economie heeft doeners nodig!’

‘De economie en het bedrijfsleven hebben doeners nodig!’ Met die woorden opende minister Bos vanochtend het schooljaar van het Zadkine, het regionaal opleidingscentrum met vijfentwintigduizend leerlingen en zestig locaties in de regio groot Rijnmond.

'De economie en het bedrijfsleven hebben doeners nodig!' Met die woorden opende minister Bos vanochtend het schooljaar van het Zadkine, het regionaal opleidingscentrum met vijfentwintigduizend leerlingen en zestig locaties in de regio groot Rijnmond.

In zijn toespraak in de Laurenskerk in Rotterdam benadrukte Bos het belang van vakmensen voor de Nederlandse economie en de samenleving: 'Mensen met een stevige beroepsopleiding, mensen die denken met hun hoofd én hun handen, mensen die weten wat ondernemerschap is: durven doen!'

Minister Bos is blij dat het ondernemerschap in Nederland in de lift zit. Daarbij speelt het beroepsonderwijs volgens Bos een cruciale rol: 'Hier worden de mensen opgeleid die later de ruggengraat worden van onze economie, van onze samenleving. De mensen in de haven, in de zorg, in de techniek, in de beveiliging. De mensen op straat, op kantoor, in winkels en warenhuizen. Al die mensen die we nodig hebben om de Nederlandse economie draaiende te houden. Doeners, vernieuwers, ondernemers.'

Zorg en hulpverlening op school noemde Bos minder zichtbaar maar bijzonder belangrijk. Maar extra zorgtaken mogen niet op de schouders van de leerkrachten terecht komen, waarschuwde Bos.