Cursisten voor inburgeringscursus krijgen Leeslicht-boek cadeau

Nieuwe Nederlanders die in oktober een inburgeringscursus beginnen, krijgen een boekje uit de serie Leeslicht cadeau. Het zijn boekjes in eenvoudig Nederlands geschreven speciaal voor volwassenen die de Nederlandse taal leren. Dat heeft minister Vogelaar van Wonen, Wijken en Integratie dinsdag, tijdens de week van de Alfabetisering, bekend gemaakt.

Vogelaar wil met het cadeautje nieuwe Nederlanders die zich opgeven voor Nederlandse taalles, materiaal geven dat hen enthousiast maakt om te gaan lezen. De Leeslicht-boekjes zijn een initiatief van de Stichting Lezen & Schrijven en Uitgeverij Eenvoudig Communiceren. Zij willen met de serie het lezen aantrekkelijker en leuker maken voor deze groep.

In Nederland zijn 1,5 miljoen mensen laaggeletterd. Zij hebben zoveel moeite met lezen en schrijven dat zij niet goed kunnen functioneren in de Nederlandse maatschappij. Op vrijdag 12 september verschijnen drie nieuwe leeslichtboekjes. Onder meer een eenvoudige versie van een reisboek van Floortje Dessing en 'Ik omhels je met duizend armen' van Ronald Giphart, en een boekje over het thema geluk, geschreven door volwassenen die een lees-en schrijfcursus volgen.