Nieuw gezicht voor Postbus51

Vanaf maandag 1 september gebruikt Postbus51, het informatieloket van de Rijksoverheid, een nieuw rijkslogo. Postbus51 wordt daardoor duidelijker herkenbaar als afzender van de Rijksoverheid.

Postbus51 krijgt een nieuw gezicht. Vanaf maandag 1 september gebruikt het informatieloket van de Rijksoverheid het nieuwe rijkslogo. De televisiespots van Postbus51 krijgen een nieuwe omlijsting en ook de website gaat het rijkslogo voeren. Postbus 51 wordt daardoor duidelijker herkenbaar als afzender van de rijksoverheid.

De website www.postbus51.nl krijgt bovendien een verbeterde opzet, die aansluit op de rijksbrede huisstijl. Het gratis telefoonnummer 0800-8051 en de herkenningstune op radio en tv blijven ongewijzigd.

Bij wijze van introductie van het nieuwe Postbus51-logo worden de tv-spots twee weken lang voorafgegaan door korte filmpjes, waarin de bekende roodwitblauwe kubus verandert in het nieuwe rijkslogo. Het oude logo is vanaf 1985 gebruikt.

Het nieuwe rijkslogo is een moderne maar sobere stilering van het rijkswapen, met respect voor traditie én toekomst. Met dit nieuwe logo krijgt de Rijksoverheid één gezicht. Dit draagt bij aan de toegankelijkheid en herkenbaarheid van de Rijksoverheid. Het gekozen logo wordt verder uitgewerkt in een complete nieuwe huisstijl, die vervolgens gefaseerd wordt ingevoerd.