Minister bezoekt de Korrewegwijk

Op maandag 25 augustus bezocht minister Vogelaar de Korrewegwijk in Groningen. Ze was blij met de actieve rol die bewoners spelen bij activiteiten in de wijk en prees de gemeente om de samenwerking met de bewoners. 'Ik ben ook zeer onder de indruk van de resultaten van de wijkstemdag.'

Op 20 juni 2008 konden bewoners van de Korrewegwijk stemmen op voorstellen en projecten van bewoners om hun wijk leefbaarder te maken. Het wijkteam, bestaande uit bewoners en professionals, had de beste voorstellen geselecteerd . Op de wijkstemdag konden bewoners de ingediende plannen een rapportcijfer geven. 12 Van de 22 plannen kregen een voldoende en worden uitgevoerd. 'Ik ben ook onder de indruk van de effecten hiervan op de verdere aanpak van de wijk. Ik hoop dat de volgende wijkstemdag op zijn minst nét zo succesvol wordt', aldus de minister tijdens het bezoek.

Buurtrestaurant
De minister kreeg ook uitleg over het buurtrestaurant l'Eetudie. Dit is een initiatief van woningcorporatie In, scholengemeenschap het Alfa-college en multicultureel vrouwencentrum Jasmijn. Leerlingen van het Alfa-college runnen l'Eetudie. Hierdoor doen zij werkervaring op. Na sluitingstijd kunnen startende ondernemers in de keuken van het buurtrestaurant aan de slag met hun cateringbedrijf.