Benoeming directeur Krachtig Bestuur

Per 1 september is Bertine Steenbergen (38) benoemd bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties als programmadirecteur Krachtig Bestuur.

bertine-steenbergen.jpg

Momenteel is zij projectleider Cultuurontwikkeling bij de Dienst Stedelijke Ontwikkeling van de gemeente Den Haag. Eerder was zij hier ook projectleider Herinrichting Financiële Functie.

Als programmamanager en projectleider was zij verbonden aan het interdepartementale programma Andere Overheid. Bij het ministerie van Financiën was zij o.a. waarnemend hoofd Bureau Secretaris-Generaal. Bertine Steenbergen studeerde Bestuurskunde aan de Universiteit Twente en zij deed een opleiding voor Master of Public Administration aan de Nederlandse School voor Openbaar Bestuur.

Krachtig Bestuur is een nieuwe programmadirectie. Zij levert een bijdrage aan de wijze waarop gemeenten kunnen omgaan met de grotere beleidsvrijheid die zij van dit kabinet hebben gekregen. Krachtig Bestuur gaat samen met de gemeenten bevorderen dat zij zelf in staat zijn op effectieve, efficiënte en een door burgers gedragen manier de hen (nieuw) toebedeelde taken kunnen uitvoeren. Ook een andere invulling van het toezicht op deze taken wordt door de directie voorbereid.