10.000 euro voor beste woonproject

Staatssecretaris Bussemaker (VWS) en minister Vogelaar (Wonen, Wijk en Integratie) schrijven een prijsvraag uit voor het beste woonproject voor mensen met behoefte aan psychiatrische zorg.

Twee bewoners van een woonproject op een van hun kamers.

Met de Zilveren Woonladder 2008 willen de ministeries ‘de onderkant van de woningmarkt’ stimuleren om nieuwe en goede samenwerkingsverbanden aan te gaan. Deelnemers kunnen voor meer informatie en inschrijving terecht in het dossier Souterrain van de woningmarkt op de site van SEV Realisatie .

Prijs

De jury nomineert drie projecten waarvan één de Zilveren Woonladder (een beeldje) wint, evenals een geldbedrag van euro 10.000,-. Dat bedrag mag worden besteed aan het winnende project of aan een soortgelijk plan.

De Zilveren Woonladder wordt op 4 december 2008 uitgereikt tijdens het congres ‘Naar herstel en gelijkwaardig burgerschap voor mensen met een ernstige psychische aandoening’ van GGZ Nederland in Amsterdam.

Winnaar 2007

Vorig jaar won het idee JAZ Zeecontainerdorp in Amsterdam. Dit is een initiatief van Woonstichting De Key met Stichting Jongeren aan Zet, ROC ASA, gemeente Amsterdam en Combiwel. Het project is een 'levensschool', waar MBO-leerlingen werken, leren en leven in een dorp gebouwd van zeecontainers. De jongeren regelen het bestuur van het dorp en de bedrijven op het terrein grotendeels zelf.