Wetgevingsprogramma financiële markten 2007

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal
Postbus 20018
2500 EA ‘S-GRAVENHAGE

Ons kenmerk: FM 2007-0063 M

Hierbij doe ik u toekomen het voorstel voor een wetgevingsprogramma voor 2007 van de Directie Financiële Markten van het Ministerie van Financiën. Het bijgevoegde overzicht bevat zowel wetsvoorstellen die reeds bij uw Kamer in behandeling zijn als wetsvoorstellen die thans departementaal worden voorbereid en die in de loop van 2007 bij uw Kamer zullen worden ingediend.

Dezerzijds worden als prioritair aangemerkt de in het wetgevingsprogramma opgenomen wetsvoorstellen die verband houden met de implementatie van Europese regelgeving, in het bijzonder van de zogenoemde MiFID-richtlijn (2004/39/EG), wetsvoorstellen die verband houden met de op 1 januari jl. in werking getreden Wet op het financieel toezicht en wetsvoorstellen die tot doel hebben de financiële markten te faciliteren. Bij dit laatste kan worden gedacht aan de wijziging van de Wet giraal effectenverkeer en het wetsvoorstel waarbij wetgeving op het terrein van pandbrieven wordt geïntroduceerd.

Zoals gebruikelijk wordt contact met de griffie van Uw Kamer opgenomen om op het wetgevingsprogramma een ambtelijke toelichting te geven.

De minister van Financiën,

G. Zalm