GOUD-stukken naar Tweede Kamer

Minister Wouter Bos heeft een groot aantal stukken die betrekking hebben op de Gezamenlijke Ontwikkeling Uniforme rijksDesktop (GOUD) naar de Tweede Kamer gestuurd. Hij geeft hiermee uitvoering aan de toezegging die hij dinsdag jl in het spoeddebat heeft gedaan.

Komende dinsdag verzorgen ambtenaren van Financiën en EZ een besloten technische briefing over de aanbesteding in het kader van de Gezamenlijke Ontwikkeling Uniforme rijksDesktop (GOUD) voor de Tweede Kamer. Met het oog daarop heeft minister Bos, mede namens staatssecretaris Frank Heemskerk van Economische Zaken, tal van stukken vrijgegeven. Na de technische briefing zal het spoeddebat over de aanbesteding later volgende week een vervolg krijgen.

De GOUD-aanbesteding moet er op termijn voor zorgen dat voor zeven departementen een nieuwe ICT-werkplek kan worden ontwikkeld. De bedoeling daarvan is dat de rijksambtenaar altijd en overal goed kan werken op een beheersbare en veilige manier. Binnen de Kamer bestaat enige zorg dat in de aanbesteding onvoldoende rekening gehouden zou zijn met de ambities van het actieplan Nederland Open in Verbinding van staatssecretaris Heemskerk, om meer ruimte te geven aan open standaarden en open source software in de ICT-infrastructuur. Met de openbaarmaking van de stukken en de technische briefing beogen de bewindslieden die zorg weg te nemen.

Documenten