Benoeming kroonlid Sociaal-Economische Raad

De ministerraad heeft er op voorstel van minister Donner van Sociale Zaken en Werkgelegenheid mee ingestemd om de heer prof. dr. L.G.M. (Leo) Stevens voor te dragen voor benoeming tot kroonlid van de Sociaal-Economische Raad (SER). De benoeming geldt voor de periode van 1 juli 2008 tot en met 31 maart 2010 (het einde van de huidige zittingsperiode van de SER).

De heer Stevens (1944) is emeritus hoogleraar fiscale economie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Hij is ruim dertig jaar werkzaam geweest bij de Faculteit der Economische Wetenschappen. In 1980 promoveerde hij op het proefschrift 'Belasting naar draagkracht'. Zijn oratie (1986) behandelde het splitsingsstelsel. Zijn afscheidsrede (2006) ging over het fiscaal gezinsbeleid. In april 2008 hield hij de Willem Drees-lezing met als onderwerp 'Naar een solidaire participatiemaatschappij'.

De heer Stevens maakt deel uit van verschillende SER-commissies en was als onafhankelijk adviseur onder meer betrokken bij de herziening van het belastingstelsel in 2001. Verder schreef hij een groot aantal studieboeken en artikelen over fiscaal beleid.