Veel interesse in pps-contract kantoor Belastingdienst in Doetinchem

Onlangs is door de Rijksgebouwendienst de eerste fase van de aanbesteding van het nieuwe belastingkantoor in Doetinchem afgerond.

Vijf gegadigden

In deze eerste fase zijn vijf gegadigden geselecteerd die kans maken op de gunning van een pps-contract met een looptijd van 15 jaar.

In totaal hebben negen marktpartijen zich aangemeld voor het contract. Hiervan zijn vijf gegadigden geselecteerd om mee te dingen in het vervolg van deze aanbesteding. Deze vijf gegadigden hebben op basis van referentieprojecten aangetoond over ervaring te beschikken, die nodig is om het project uit te kunnen voeren. Bij de selectieprocedure is de nadruk gelegd op ervaring met het ontwerpen van een kantoorgebouw en op het leveren van integrale facilitaire dienstverlening.

  • Facilicom Bedrijfsdiensten:
    werkmaatschappijen: GOM Schoonhouden B.V., Prorest Catering B.V., Prened Beveiliging B.V. , Facilicom Maincontracting B.V., Breijer Bouw B.V., Breijer Contractonderhoud B.V., Breijer Elektrotechniek B.V., Van der Velde Installatietechniek B.V., Van der Velde Technisch beheer B.V., Van der Velde Brandpreventie B.V. i.s.m. MAS Architectuur
  • Combinatie FACTOR:
    HEVO, GTI Grote Projecten, Prisma Facility Management en Crepain Binst Architecture
  • Consortium Interga Partners:
    Heijmans, NIBC Infrastructure, Burgers Ergon, Johnson Controls Integrated Facility Management en AGS Architekten & Planners.
  • Consortium More Doetinchem:
    Strukton, Ballast Nedam, Bank Nederlandse Gemeenten, ISS Nederland en Claus en Kraan Architecten
  • Volker Wessels Bouw:
    i.s.m. Kondor Wessels Projecten, Boele en van Eesteren, PCH Facility Management en I.A.A. Architecten

Het is de eerste keer dat de Rijksgebouwendienst voor een gebouwgebonden pps-project gebruik maakt van de nieuwe aanbestedingsmethodiek van de concurrentiegerichte dialoog. Dit houdt in dat met alle gegadigden gesprekken zullen worden gevoerd om te zorgen dat het aanbod optimaal aansluit bij de vraag die de Rijksoverheid met dit project heeft. De start van de bouw van het kantoor is gepland in 2007. In 2009 verhuist de Belastingdienst naar het nieuwe pand.