Scheveningse Boulevard op de schop

Beelden van het strand en de boulevard in Scheveningen

Commentaarstem: "De boulevard van Scheveningen gaat op de schop. Dit stukje Nederlandse kust wordt gezien als een zwakke schakel en wordt daarom volgend jaar versterkt en opnieuw ingericht. Dankzij het kabinetsprogramma Randstad Urgent starten de werkzaamheden een jaar eerder dan gepland."

Staatssecretaris Tineke Huizinga: "Dat dit een jaar eerder kan heeft gewoon te maken met dat je twee procedures die je anders achter elkaar zou doen dat we nu gezegd hebben waarom zouden we dat niet tegelijkertijd doen. Dus de procedure die te maken heeft met de veiligheid is gelijk gelopen met de procedure over de ruimtelijke kwaliteit en dat levert dus een hele mooie tijdswinst op."

Commentaarstem: "Het kabinet heeft ruim 10 miljoen euro beschikbaar gesteld om de boulevard van Scheveningen aan te pakken."

Beelden van tekeningen van de nieuwe boulevard

Huizinga: "Dat doen we op zo'n manier dat de dijk die er aangelegd moet worden als het ware in de nieuwe boulevard wordt weggewerkt en aan die boulevard is heel veel aandacht besteed om die zodanig vorm te geven dat Scheveningen naast dat het veiliger wordt tegelijkertijd ook weer aantrekkelijker wordt voor toeristen en recreanten."

Commentaarstem: "De werkzaamheden moeten in in 2013 zijn voltooid."