Speeddaten met de minister in de Bijlmer

Enkele bewoners uit de Amsterdamse wijk de Bijlmer hebben maandag gespeeddatet met minister Vogelaar. Zo konden bewoners én de minister kennis maken met elkaar en praten over de wijk. Volgens de minister werd een ding snel duidelijk: "De mensen zijn hier erg trots op hun wijk. En dat is een goede basis om verder te gaan en iets tot stand te brengen."

Minister Vogelaar bracht maandag een wijkbezoek aan Amsterdam Zuidoost. Het speeddaten was tijdens een high tea met bewoners in verenigingsgebouw de Kandelaar. Dit gebouw is nieuw en biedt onderdak aan vijftien kerkgenootschappen. Enkele bewoners presenteerden projecten die ze in gang willen zetten om de wijk te verbeteren.

Talenten
Zo wil Haidy Bijnaar een project beginnen om vrouwen in de wijk te helpen hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Ze kunnen daarmee hun eigen onderneming beginnen, zoals kinderopvang, een kapperszaak of catering. "Daar wordt de wijk ook beter van, omdat er netwerken ontstaan, en de mensen uit hun huizen komen en dingen gaan doen", aldus Bijnaar.


Een getekende presentatie van het project Vrouwen talent.

Sammy Monsels wil een volksolympiade organiseren, een groot sportevenement voor alle buurtbewoners. "We hebben hier mensen uit allerlei culturen en elke cultuur heeft zijn eigen sporten en spelen. Dat gaan we bundelen. Sport verbroedert." En Lotta Ruskamp zet zich in om een oude ontmoetingsruimte in ere te herstellen. Hier kan vanalles worden georganiseerd, zoals een kinderbios, muziekoptredens, en allerlei cursussen.


De verbeelding van de volksolympiade.

Waardevol
Minister Vogelaar reageerde positief op alle ideeën. "Bij het verbeteren van de wijk gaat het erom dat mensen zich kunnen verheffen en dan zijn dit soort gezamenlijke initiatieven zeer waardevol." Amsterdam heeft vrijdag 20 juni het charter ondertekend voor wijkverbetering.


Project ontmoetingsruimte.

Zie ook:
Fotoreportage wijkbezoek Amsterdam Zuidoost