Nieuwe Rijksadviseur voor het landschap

Het huidige College van Rijksadviseurs maakt plaats voor een nieuwe. Zo krijgt Nederland ook een nieuwe Rijksadviseur voor het landschap: Yttje Feddes. Het nieuwe college heeft zich vandaag voorgesteld op Vliegveld Valkenburg in Katwijk.

Yttje Feddes volgt Dirk Sijmons op. Zij begint 15 augustus met haar werkzaamheden. De komende maanden maakt Feddes haar werkprgramma. Dat doet ze in overleg met de overige leden van het College van Rijksadviseurs en de Rijksbouwmeester. Ook zal zij haar programma aan de minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) voorleggen.

LNV besloot in 2004 een Rijksadviseur voor het Landschap aan te stellen. Strategische vernieuwing van het landelijk gebied is voor LNV een belangrijk onderwerp. De stimulerende en deels regisserende rol van het ministerie voor het landschap, kreeg met de aanstelling van de Rijksadviseur extra inhoud. Dirk Sijmons heeft de functie met succes vervuld.

De minister van LNV wil meer dan voorheen gebruik maken van de mogelijkheden om advies te vragen van de Rijksadviseur voor het Landschap.