Wouter Bos wil aandeelhouders verplichten bezwaar tegen ondernemingsstrategie te melden bij belang van 3%

Wouter Bos wil met een nieuw wetsvoorstel aandeelhouders verplichten om bij een belang van 3% met ja of nee te melden of zij bezwaar hebben tegen de strategie van een onderneming. “Op die manier kunnen ondernemingen in een vroeg stadium horen wat de aandeelhouders willen”, zei Bos vandaag in een speech bij het 20 jarige- lustrumcongres van de Vereniging Effecten Uitgevende Ondernemingen.

Minister van Financiën Wouter Bos sprak vandaag bij het 20-jarige bestaan van de Vereniging Effecten Uitgevende Ondernemingen op het congres "Naar de Beurs of Van de Beurs: een Dynamisch Dilemma".

Wouter Bos kondigde aan maatregelen te nemen die “én zorgen voor een beter evenwicht tussen belang en invloed, én de kwetsbaarheid van Nederlandse bedrijven verminderen.” Een nieuw wetsvoorstel verplicht aandeelhouders onder meer om bij een belang van 3% met ja of nee te melden of zij bezwaar hebben tegen de strategie van een onderneming. “Op die manier kunnen ondernemingen in een vroeg stadium horen wat de aandeelhouders willen”, zei Bos in zijn speech.