Staatssecretaris Dijksma opent 'het Hoofdkwartier'

Vanmorgen opende Staatssecretaris Dijksma het project ‘het Hoofdkwartier’, een audivisuele ontdekkingsreis door de wereld van iemand met autisme.

Het project is tot en met dinsdag 8 juli in de centrale hal van het Ministerie van OCW (Rijnstraat 50 te Den Haag) te bekijken en beleven. Het Hoofdkwartier, een initiatief van het Dr. Leo Kannerhuis, is een audiovisuele ontdekkingsreis door de wereld van iemand met autisme, een reizende belevingswereld in de vorm van een groot hoofd (70 m⊃2;, 3,5 meter hoog) opgebouwd uit stalen repen.


Bezoekers worden door middel van videoschermen en koptelefoons geconfronteerd met wat autisme eigenlijk betekent voor degene die daar mee moet leven en welke moeite het hem/haar kost om een weg te vinden in een samenleving die niet op hem is afgestemd.

Donderdagmorgen verzorgden Egbert Reijnen (voorzitter Raad van Bestuur, Leo Kannerhuis) en Astrid van Dijk (projectleider) om 10.00 uur een inleiding. Staatssecretaris Sharon Dijksma opende vervolgens de tentoonstelling.