Uitnodiging voor de redacties: Conferentie over terugkeerinitiatieven voor uitgeprocedeerde asielzoekers

Het ministerie van Justitie en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) organiseren woensdag 25 juni samen een conferentie over terugkeerinitiatieven. Tijdens de conferentie staat de vraag centraal hoe initiatieven voor terugkeer van uitgeprocedeerde asielzoekers complementair kunnen zijn aan de inspanningen van de Dienst Terugkeer en Vertek (DT&V) van het ministerie van Justitie. Uitgangspunt is het zelfstandig vertrek van vreemdelingen die niet in Nederland kunnen blijven. Elf NGO’s tonen op een informatiemarkt en tijdens workshops op welke manier zij werken aan de terugkeer van vreemdelingen naar hun land van herkomst.

De conferentie heeft onder meer tot doel om in beeld te brengen hoe terugkeer- en herintegratie-initiatieven van gemeenten en NGO’s en de terugkeerininspanningen van DT&V elkaar kunnen ondersteunen.

U bent van harte uitgenodigd de toespraak van staatssecretaris Albayrak van Justitie en van burgemeester Wienen van de gemeente Katwijk en lid van de VNG-commissie Asiel en Integratie bij te wonen.

Gaarne aanmelden via het secretariaat van de directie Voorlichting bij Justitie: 070-3707345.