Luchtmacht begint virtuele basis

De luchtmacht opent op 1 juli de poort van een nieuwe basis. Geen echte, maar een virtueel exemplaar op de internetsite www.werkenbijdeluchtmacht.nl. Staatssecretaris Jack de Vries nam vandaag als eerste een kijkje op de nieuweling. Hij deed dat tijdens de Open Dag van de luchtmacht op de vliegbasis Leeuwarden.

De virtuele basis biedt een realistische blik achter de schermen van een authentiek luchtmachtonderdeel. Er zijn vliegbewegingen te zien en ook kan de communicatie met de verkeerstoren worden gevolgd. Verder bestaat de mogelijkheid om in te zoomen in de cockpit van een F-16 gevechtsvliegtuig. Daarbij kan de bezoeker zijn eigen vliegcapaciteiten testen in een luchtgevecht. Belangstelling voor een onderhoudshangaar en de fitnessruimtes van een basis? Via www.werkenbijdeluchtmacht.nl. kom je er alles over te weten. Vanzelfsprekend biedt website informatie over een baan en de opleidingsmogelijkheden bij de luchtmacht.

De opening van de virtuele basis, die behalve in ons land internationaal toonaangevend is, vormt slechts een eerste stap. Er zullen voortdurend elementen, filmpjes en games aan worden toegevoegd.