Fenna Beekmans nieuwe directeur Kenniscentrum Europa decentraal

Per 1 september treedt Fenna Beekmans in dienst als nieuwe directeur van het Kenniscentrum Europa decentraal. Zij heeft de afgelopen jaren ruime ervaring opgedaan met de gevolgen van Europese wetgeving voor decentrale overheden in haar functie als coördinator van het Expertisepunt Subsidies bij de gemeente Den Haag. Zij volgt Annemiek Wissink op, die de functie van directeur ruim vijf jaar vervulde en momenteel werkzaam is bij de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG).

Fenna Beekmans zal zich in de rol van directeur actief gaan inzetten voor het vergroten van het Europese bewustzijn bij provincies, gemeenten en waterschappen. Deze doelstelling sluit aan bij haar eigen overtuiging dat goede kennis van de Europese weten regelgeving mogelijkheden en kansen biedt aan decentrale overheden. Ze gaat zich inzetten voor grotere naamsbekendheid van Europa decentraal en het verder uitbouwen van de hoogwaardige dienstverlening.

Fenna Beekmans is na haar studie overheidsmanagement aan de Thorbecke Academie in Leeuwarden afgestudeerd aan de faculteit Bestuurskunde van de Universiteit Twente. Zij heeft zich daar gericht op de gevolgen van Europese regelgeving voor het bedrijfsleven.
Voor de TSM Business School, een netwerkorganisatie binnen universiteiten met een academische verankering bij de Universiteit Twente, heeft ze vervolgens ervaring opgedaan met het uitvoeren van Europese samenwerkingsprojecten tussen universiteiten en het
bedrijfsleven. Als adviseur bij Ernst & Young heeft ze in diverse projecten samengewerkt met decentrale overheden en zich verder gespecialiseerd in de Europese Structuurfondsen en het binnenhalen van Europese subsidies.