Antwoord minister-president op vragen Tweede Kamer over het regeerakkoord en embryoselectie

De minister-president en minister Rouvoet hebben beantwoord aan het verzoek van Tweede Kamerlid Halsema (GroenLinks) om informatie over 'de geest van het regeerakkoord' en embryoselectie.

Bij de regeling van werkzaamheden van uw Kamer van dinsdag 10 juni jl. heeft het lid mevrouw Halsema (GroenLinks) om een brief van ondergetekenden gevraagd, waarin wordt uitgelegd wat de staatsrechtelijke betekenis is van "de geest van het regeerakkoord", en "wat de geest van het regeerakkoord in deze kwestie, embryoselectie, precies impliceert".

Zoals altijd geldt bij gemaakte afspraken, hebben ook de afspraken in het Coalitieakkoord in eerste instantie betekenis voor hen die ze gemaakt hebben. De interpretatie van 'letter en geest van het Coalitieakkoord' is dan ook eerst en vooral een zaak van de coalitiefracties in de Tweede Kamer.

De staatssecretaris van VWS heeft u namens het kabinet in haar brief van 30 mei jl. laten weten uw Kamer zo spoedig mogelijk te informeren over de besluitvorming ten aanzien van de pre-implantatie genetische diagnostiek.

DE MINISTER-PRESIDENT, DE MINISTER VOOR JEUGD EN

Minister van Algemene Zaken, GEZIN,

mr.dr. J.P. Balkenende mr. A. Rouvoet