De koningin bezoekt Verkeerscentrale Zuidwest-Nederland

Hare Majesteit de Koningin heeft op dinsdag 17 juni een werkbezoek gebracht aan de Verkeerscentrale Zuidwest-Nederland in Rhoon. Het werkbezoek stond in het teken van de huidige aanpak van files, maar ook innovatieve oplossingen voor de toekomst kwamen aan bod.

Hare Majesteit kreeg samen met minister Camiel Eurlings en Bert Keijts, directeur-generaal van Rijkswaterstaat, een rondleiding van Marco Uyl, hoofd van de centrale, door de verkeerscentrale. Tijdens de rondleiding gaven de medewerkers van de verkeerscentrale uitleg over hun dagelijkse werk. Vervolgens werd er gesproken over toekomstige oplossingen van de mobiliteitsproblemen en mogelijke dilemma's die hierbij spelen.

Na dit gesprek werd een aantal projecten van Fileproof en van TNO aan het gezelschap getoond. Deze projecten hebben als doel het verbeteren van de doorstroming op snelwegen. Aan bod kwamen onder andere de weginspecteur op de motor, de mobiele werkplek voor de weginspecteur, een hefkussen om sneller vrachtwagens te bergen en een ‘groene’ navigatie.

De Verkeerscentrale Zuiwest-Nederland is één van de vijf regionale verkeerscentrales. Dit onderdeel van Rijkswaterstaat zorgt onder andere voor verkeers- en incidentmanagement op de snelwegen in het gebied van Zuid-Holland.