Subsidie projecten leren en werken voor jongeren

Het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid is op zoek naar ideeën voor projecten op het raakvlak van onderwijs en arbeidsmarkt. Het moet daarbij gaan om projecten voor en door jongeren. Voor goede ideeën is mogelijk subsidie beschikbaar.

Het gaat om projecten voor jongeren vanaf 18 tot 27 jaar die nog niet aan het werk zijn en jongeren met een Wajong-uitkering. Projecten moeten resultaten opleveren die in de toekomst door anderen te gebruiken zijn.

Het raakvlak onderwijs - arbeidsmarkt omvat onder andere het vinden van leerbanen en stages, de voorlichting en begeleiding bij de beroepskeuze, als ook de toetreding en begeleiding op de arbeidsmarkt aansluitend op de opleiding. Jongeren moeten een beslissende stem en belangrijke rol hebben in de inrichting en uitvoering van het project.

De subsidie is eenmalig en hangt er onder meer van af of het project vernieuwend en haalbaar is. De projecten dienen in 2008 te starten en kunnen een looptijd hebben van maximaal één jaar. In totaal is voor deze projecten een bedrag van maximaal 700.000 € gereserveerd. Om verschillende projecten een kans te geven wordt per aanvrager slechts een aanvraag in behandeling genomen. De projecten moeten een subsidiebedrag van maximaal 50.000 € nodig hebben.

De subsidieregeling waarin de subsidievoorwaarden zijn opgenomen is gepubliceerd in de Staatscourant. De termijn voor het indienen van subsidieaanvragen sluit op 15 augustus 2008. De directeur Arbeidsmarkt van het Ministerie van SZW besluit over toekenning van de subsidies. De subsidies worden nog in 2008 toegekend.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met H.Wöhler van de Directie Arbeidsmarkt: 070-3334972 of HWohler@minszw.nl