Van Bijsterveldt bezoekt inspirerende oud-MBO'er Omar Munie

Staatssecretaris Van Bijsterveldt heeft op 26 mei een werkbezoek gebracht aan het atelier van tassenontwerper en oud-MBO'er Omar Munie in Den Haag.

Samen met de Haagse wethouder Frits Huffnagel kreeg zij een rondleiding in het atelier van de succesvolle jonge ondernemer. Van Bijsterveldt ziet in Omar Munie een “prachtvoorbeeld om trots te zijn op het MBO”.

Omar Munie begon zijn onderneming tijdens zijn MBO-opleiding aan het ROC Mondriaan in Den Haag. In 2007 werd hij uitgeroepen tot “Uitblinker van het Jaar”. Zonder subsidie of geldschieters kocht hij zelf materialen om zijn tassen te maken die ondertussen alom bekendheid hebben gekregen. Momenteel worden zijn tassen verkocht in Parijs, Dubai en San Francisco.

Het succes van zijn onderneming is voor veel MBO’ers een inspiratiebron voor creativiteit en ondernemerschap. Als ondernemer blijft Omar een groot pleitbezorger van het MBO. Hij ziet het MBO niet als een “tussenopleiding, maar als een echte beroepenopleiding waaraan veel behoefte is”. Omar stimuleert vrienden en andere jongeren die een onderneming starten in de creatieve industrie.

Ondernemerschap in het MBO leidt volgens staatssecretaris Van Bijsterveldt tot een betere aansluiting op de arbeidsmarkt. Het kabinet investeert 30 miljoen euro om ondernemerschap in het onderwijs meer aandacht te geven.