Van der Hoeven wil bedrijfsopvolging vereenvoudigen

Minister Van der Hoeven wil nagaan hoe bedrijven hun opvolging makkelijker kunnen regelen. Dat zei ze 15 mei 2008 tijdens een bezoek aan de modefirma Speksnijder in Bergambacht.



De eigenaar van de firma, de heer Speksnijder, zei dat een bedrijfsoverdracht aardig in de papieren loopt. MKB-ondernemers betalen vaak veel aan overdrachtsbelasting wanneer ze de bedrijfspanden afstaan aan hun opvolger. Ook hebben ze te maken met juridische lasten om de opvolging te regelen.

Van der Hoeven zegde toe dat ze met de ondernemers in kaart wil brengen om welke kosten het precies gaat. 'De babyboom-generatie is nu toe aan het overdragen van het bedrijf. Dat moet niet tot problemen leiden, anders ben ik bereid mee te denken over oplossingen.'

Speksnijder is een van de drie bedrijven die minister Van der Hoeven heeft geadopteerd. Ze wil via direct contact meer inzicht krijgen in de effecten van regeldruk op ondernemers. De andere twee adoptiebedrijven bezocht ze al eerder. Dat zijn Bijo, een tuindersbedrijf uit het Westland en Dorc, een bedrijf in optische instrumenten.